Derfor bør du bruke et kredittkort

Finn billigste rente, og få fordeler som cashback og forsikring når du velger betalingskort.

I dag har kredittkortene blitt såpass moderne at det finnes langt flere gode grunner til å bruke et kredittkort enn hva det gjør til å ikke bruke et. Faktisk så vil du spare mer penger på å bruke et kredittkort fremfor et bankkort, forutsatt at du velger et kort som gir deg cashback, bonuser og rabatter. Trenger du flere gode grunner til å bruke et kredittkort? Vi skal nå gi deg hele 10 stykker!

Det er gratis.

Det koster ikke noe å bruke et norsk kredittkort, og det koster heller ikke noe å eie et. Med andre ord er det akkurat som et bankkort, bare at du er bedre rustet mot svindel, kan spare penger når du handler og alltid har en pengereserve.

Du har en pengereserve.

Og ja, et kredittkort gir deg en pengereserve dersom du skulle møte på harde tider. Er det fortsatt et par uker til lønn, og bankkontoen er tom? I så fall vil kredittkortet være din beste venn for anledningen.

Det er trygt.

Handler du på nettet med et kredittkort, så blir du automatisk beskyttet av kredittkjøpsloven. Den sikrer deg langt på vei mot selskaper som går konkurs før varen/tjenesten er levert, samt mot svindel.

Du kan spare penger.

Moderne kredittkort har cashback, som direkte oversatt betyr penger tilbake. Med andre ord kan du spare penger på å bruke et kredittkort, noe som absolutt ikke er tilfellet for et vanlig bankkort.

Du får forsikring inkludert.

Mange kredittkort (men ikke alle) gir deg en gratis reiseforsikring dersom du betaler minst halvparten av kostnadene til transport (fly, båt, tog etc.) med det respektive kredittkortet. Enklere – og billigere – blir det ikke!

Det kan være gebyrfritt.

Enkelte kredittkort har ikke gebyrer på bruk, verken i butikk, på nett eller i minibanker. Det er spesielt sistnevnte som er gunstig når man befinner seg på utenlandsferie, der man kan spare mye penger på gebyrer som vanlige bankkort har.

Drivstoff blir rimeligere.

Velger du et kredittkort som har bonuser på drivstoff som bensin og diesel, så kan du spare ganske mye penger når du fyller tanken. Bonusen kan med det beste kredittkortet strekke seg opp mot 80 øre/literen, noe som blir store summer i løpet av et kalenderår.

Du får flere kort i lommeboka.

Hvis man mister bankkortet – hvordan skal man da få betalt for seg? Spesielt når man feriere utenlands vil det da være gunstig å ha et kort i reserve, og da er det bare et kredittkort som kan hjelpe deg når uhellet er ute.

Du kan betale for uventede regninger.

Hvis kjæledyret eller bilen må til «reparasjon», og regningen må betales umiddelbart mens det samtidig er to uker til neste lønn – hva gjør du da? Jo, da kan du bruke et kredittkort for å betale, og utsette betalingen med nesten to måneder uten å betale renter.

Du kan handle ting på avbetaling.

Og hvis du skaffer deg et kredittkort som har gunstig rente, så kan du handle ting på avbetaling med god samvittighet. Det er nemlig ikke alle kredittkort som er rådyre, slik at kredittkort er et godt alternativ til mange forbrukslån.

https://no.wikipedia.org/wiki/Kredittkort