Fire dataprogrammer for personlig budsjett

budsjett

Nordmenn generelt har god kontroll på egen økonomi, og med stadig flere innovative løsninger i bankene og enkel tilgang til kontoene gjennom mobilbanken, så får man full kontroll. Allikevel kan det være vanskelig å forutse hvor mye penger man kommer til å bruke – med mindre man setter opp et budsjett. Et personlig budsjett kan dessuten være gunstig for deg/dere som sliter med å få pengene til å strekke til, ettersom dere da lager en fast «plan» for hvordan pengene skal disponeres.

Et personlig budsjett kan man enkelt sette opp i et regneark eller lignende, men det finnes også en rekke dataprogrammer for personlig budsjett. Under her skal vi anbefale fire av disse, som kommer godt med når pengebruken i husholdningen skal planlegges.

Home Budget

Ønsker du et virkelig avansert budsjettprogram? I så fall er Home Budget det rette valget. Dette dataprogrammet gir deg langt flere muligheter enn eksempelvis et regneark i Excel, og gir deg komplett oversikt over alt fra de små til de store utgiftene. Hele budsjettet er oversiktlig og programmet er enkelt å bruke, og man må nødvendigvis ikke ta i bruk alle de avanserte funksjonene dersom det ikke er ønskelig.

Den eneste ulempen med Home Budget er at programmet ikke er gratis, ettersom det må kunne anses som et budsjettprogram for spesielt interesserte. Dog kan man prøve en gratis versjon før man kjøper det.

Smartbudget

Kanskje det beste dataprogrammet for personlig budsjett i skrivende stund. Det er utviklet av et svensk selskap, og er såpass moderne at alt skjer gjennom nettleseren. Fordelen med dette er at du får tilgang til budsjettet og kan gjøre endringer uansett hvor du befinner deg i verden, og uavhengig av om du bruker en datamaskin, telefon, et nettbrett eller noe helt annet. Programmet er høyst moderne og enkelt å bruke, samtidig som det inkluderer alle nødvendige funksjoner for å sette opp og bruke et personlig budsjett.

Det koster ingenting å bruke Smartbugdet, noe som gjør at dette kanskje er det aller beste budsjettprogrammet for hjemmebruk.

Buddi

I motsetning til overnevnte Smartbudget, så er ikke Buddi et program som fungerer i nettleseren. Derimot må det lastes ned og installeres lokalt på datamaskinen, noe som er helt greit for deg som uansett bare har en maskin i hjemmet der budsjettet skal føres. Samtidig gjør dette at programmet jobber noe raskere enn de to overnevnte, og det har alle nødvendige funksjoner og muligheter. Det koster heller ikke noe å bruke Buddi.

Personlig budsjett som App

Disse tre dataprogrammene er tre av de beste på markedet, men i disse mobile dager der stadig mer skjer gjennom mobilen eller nettbrettet, så tenkte vi også at det var greit å se nærmere på budsjett-apper. For det er fullt mulig å laste ned en mobil-app som gir deg muligheten til å lage ditt eget budsjett. Fordelen med dette er at man alltid har budsjettet med seg – også på handlerundene – samtidig som det kan deles med andre familiemedlemmer. Søk etter budsjett i Google Play/Apple Store, og du finner kjapt flere gode apper for dette formålet.